Het wordt tijd voor een nieuw hoofdstuk, maar waar moet je beginnen? Je bent op zoek naar een nieuwe baan en je zoekt op vacatures Rotterdam. Dit omdat je in Rotterdam woont en het wel zo makkelijk is om dicht bij huis te werken. Toch is het nog een hele klus om iets te vinden wat bij je past. Lees hieronder verder waar we je graag een aantal tips geven hoe je het beste kan zoeken naar jouw droombaan.

Welke functie?

Als eerste is het belangrijk om te kijken in welk vakgebied je aan het werk wilt en nog specifieker of er een functie jouw voorkeur heeft. Je hebt misschien een opleiding afgerond en wilt daarmee aan de slag of je hebt enorme interesse in een bepaalde functie en wilt daar voor gaan. Als je weet wat voor jou de droom functie of positie is dan kun je gericht op zoek naar deze functie. Het kan dan ook goed werken om jouw zoekopdracht gericht te houden op dat wat jij graag wilt en wat goed bij jou past. Zo zorg je ervoor dat het overzichtelijk blijft en je niet teveel afgeleid wordt met andere banen.

Een goede cv

Het is daarnaast belangrijk om een goede cv te hebben. Zorg ervoor dat al jouw gegevens up to date zijn en dat alle gegevens kloppen. Zorg ervoor dat je aan alle details denkt, van een afgeronde opleiding tot een weekend cursus met certificaat tot een online cursus. Alles wat ervoor zorgt dat je werkervaring hebt opgedaan moet je noteren op je cv zodat de werkgever ziet wat je allemaal in petto hebt. Zoals eerder al vermeld is het belangrijk dat alle gegevens op jouw cv kloppen. Het zou erg zonde zijn als je na de sollicitatie van jouw droombaan deze niet kan krijgen omdat de werkgever je niet te pakken krijgt op jouw contactgegevens die staan ingevuld op jouw cv.

Persoonlijke motivatie

Een motivatie is heel belangrijk. Dit kan voor een werkgever bepalend zijn of ze je wel of niet aannemen voor de functie. Zorg ervoor dat je echt weet waarom je voor een nieuwe baan gaat en waarom jij de juiste persoon bent voor de functie. Probeer altijd zo open en eerlijk mogelijk te zijn. Wanneer een werkgever jou dan vragen stelt je deze ook zo goed mogelijk naar jezelf toe kan beantwoorden.

 

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.