Iedereen wil natuurlijk dat zijn of haar tuin er mooi uit ziet. In de zomer gaat het vaak om de bloemen en planten die prachtig in bloei staan en in de winter om de mooie verlichting in de tuin. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe je meer leven in je eigen tuin kan aanbrengen. Zorg allereerst dat je altijd de planten en bloemen genoeg water geeft. Dit kan gemakkelijk met de artikelen van Gardena. Wat verder nog belangrijk is lees je in deze blog, want hoe meer leven in je tuin hoe gezelliger de tuin is.

Meer biodiversiteit

Biodiversiteit is natuurlijk heel belangrijk als je meer leven wil aanbrengen in je tuin. Het gaat om het vinden van de juiste balans tussen planten en dieren. Zo kan er uiteraard gekozen worden om bijvoorbeeld een aantal dieren in je tuin te houden. Denk hierbij aan kippen in een modern Kippenhok of een aantal konijnen in een groot konijnenhok. Daarnaast is het ook belangrijk dat er diverse soorten bloemen en planten in je tuin staan. Zo komen er ook wilde vogels en insecten in je tuin. Een goede biodiversiteit draag bij aan een beter milieu en een betere leefomgeving. Zo kan je met je eigen tuin een klein steentje bijdragen aan moeder natuur. Meer biodiversiteit geeft ook meer rust voor jou. Dit komt mede doordat je de tuin minder vaak hoeft bij te houden. Om meer biodiversiteit te creëren mag je de tuin best een beetje laten verwilderen. Het moet natuurlijk geen jungle worden, maar het is echt niet erg als je een aantal weken niks aan je tuin doet!

Hoog en laag

De combinatie van verschillende soorten bloemen en planten is heel belangrijk, maar denk ook eens aan de formaten ervan. Hierbij kan je rekening houden met de lage en hoge groeiers in je tuin. Denk hierbij aan een aantal bomen die je eventueel zou kunnen planten of de schutting die je mooi kan laten begroeien. Door een combinatie van hoog en laag creëer je automatisch meer biodiversiteit in je tuin. Daarnaast maak je ook de weg vrij voor verschillende vogels die lekker in de boom kunnen zitten en eventueel wat kunnen eten. Want zeg nou zelf, het geluid van vogels in je tuin is toch het mooiste om mee wakker te worden.

Zorg voor water in je tuin 

De aanwezigheid van water geeft niet alleen rust aan je tuin. Het kan op een hete zomerse dag ook een flinke verkoeling geven voor vogels en insecten. Een mooie vijver met een aantal waterplanten zou dus ideaal zijn voor een goede biodiversiteit. Zo komen alle leefvormen samen in je eigen tuin. Wanneer je een grote tuin hebt zou je er ook nog voor kunnen kiezen om een aantal vissen in je vijver te plaatsen. Mocht je nou geen ruimte hebben voor een grote vijver dan kan je altijd nog kiezen voor een kleine vogelbad of een regenton. Ga dus voor een tuin met veel biodiversiteit. Dit is niet alleen ten goede van je tuin, maar ook voor de natuur.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.