Vroeger werd je gek aangekeken wanneer je vanuit huis werkt. Dat was over het algemeen alleen voor telefonische verkopers vanuit schimmige bedrijven. Tegenwoordig is dit alles anders. Een groot deel van de bevolking werkt vanuit huis. Soms vanwege gezondheidsredenen, soms vanwege efficiëntie. Want ook bedrijven hebben ingezien dat dit nog niet eens zo nadelig hoeft te zijn zoals ze dachten. In deze blog vertellen we je waar je rekening mee kunt houden voor je beslist welke keuzes je hierin maakt.

Collega’s

Je zag m vast al aankomen. Dit is toch wel het grootste verschil ten opzichte van een baan op kantoor in plaats van als digital nomad. Je hebt directe verbinding met je collega’s. Zowel op mentaal als fysiek vlak. natuurlijk heeft dit voordelen. Je kunt daarbij denken aan het voordeel van een goede sparringpartner. Ook is er vaak sprake van humor of een direct aanspreekpunt wanneer het minder goed gaat. Natuurlijk kan dit ook via de camera. Toch voelt dit voor veel mensen anders dan in het ‘echie’. Een voorbeeld van het minder werken op kantoor, is dat je je in je eigen ‘space’ bevindt. Voor veel mensen geeft dit ook een gevoel van comfort en ontspanning, meer dan op het werk. De concentratie kan daardoor beter worden, maar je kunt er ook door inkakken. Eigen is de belangrijkste vraag heel simpel; wat past het beste bij jou? Wanneer je gevoelig bent voor prikkels, kun je misschien beter wat meer op jezelf gaan werken. Wanneer je het lastig vind jezelf te motiveren iedere dag daadwerkelijk weer aan de slag te gaan, dan is het kantoor misschien meer geschikt voor jou.

Locaties

Dit is natuurlijk één van de grootste voordelen; je kunt werken vanaf welke locatie jij maar wilt. Werk je graag in de zon of in d bergen? Zoek een locatie die jou bevalt en maak je droom waar! Soms kan het zo zijn dat je klanten moet ontmoeten. Wanneer je bijvoorbeeld werkzaam bent in Den Haag, en je als digital nomad afvraagt waar je ontmoeting blijft zou kunnen vinden (je oude camper bus is misschien niet zo’n goede optie, dan zoek je gewoon op vergaderlocatie Den Haag , en je vind een locatie welke aansluit bij jouw wensen. Zeker wanneer je klant ook dichter in de buurt woont van deze locatie ten opzichte van het kantoor, scoor je ongetwijfeld punten. Alles opgeteld zijn er verschillende voor en nadelen te bedenken. De belangrijkste vraag blijft eigenlijk vooral; wat spreekt jou het meeste aan?

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.