Link building is het proces van het verzamelen van hyperlinks van andere websites naar de website van bijvoorbeeld jouw bedrijf. Een hyperlink is een manier voor gebruikers om tussen pagina’s op het internet te navigeren. Zoekmachines gebruiken links om het web te crawlen. Ze crawlen de links tussen de individuele pagina’s op uw website, en ze crawlen de links tussen hele websites.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Binnen SEO speelt linkbuilding een belangrijke rol bij het genereren van organisch online verkeer via zoekmachines, vooral in concurrerende sectoren. In combinatie met sterke technische SEO-fundamenten, on-page SEO, uitstekende inhoud en een goede gebruikerservaring, kan linkbuilding super effectief zijn bij het genereren van meer organisch verkeer.

Vandaag de dag is de behoefte aan kwaliteit, relevantie en authenticiteit nog nooit zo belangrijk geweest. Hoewel spam-achtige linkbuilding technieken van lage kwaliteit kunnen werken, mogen ze geen rol spelen in een strategie voor een organisatie die streeft naar duurzaam organisch zoek succes.

Niet alle links worden opzettelijk gemaakt door SEO’s of marketeers. Veel links worden om verschillende redenen gemaakt, zoals een journalist die een nieuwsbericht schrijft en naar een bron linkt, of een blogger die zo dol is op zijn nieuwe koffiezetapparaat dat hij linkt naar de winkelier die hem heeft verkocht.

Waarom een linkbuilding specialist inhuren?

Je kunt linkbuilding uitbesteden aan een linkbuilding specialist. De belangrijkste taak van een linkbuilding specialist is het opbouwen van een link netwerk, zodat Google meer waarde hecht aan een website. Om dit te bereiken gaat een linkbuilding specialist actief op zoek naar mogelijkheden om links te plaatsen. Vervolgens neemt de specialist contact op met de betreffende website eigenaar om afspraken te maken over het plaatsen van links. In sommige gevallen zorgt de linkbuilding specialist er ook voor dat de teksten met de juiste links ook geschreven worden. In het beste geval doet hij/zij hier ook een zoekwoorden onderzoek voor.

Het is moeilijk om links van goede kwaliteit te vinden. Je hebt hier de nodige kennis nodig. Het kost ook veel tijd. Het is daarom verstandig om een linkbuilding specialist in te huren. Linkbuilding specialisten hebben ervaring met linkbuilding en weten wat er nodig is om de juiste kwaliteit links te vinden. Daarnaast hebben linkbuilding specialisten vaak een groot netwerk en veel connecties. Ze kunnen dus gemakkelijk de juiste mensen bereiken voor uw linkbuilding campagne. Tot slot zijn ze ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.