Visgraat laminaat vloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Het komt voor in zowel residentiële als commerciële ruimtes, en is een goede optie voor wie een stijlvolle en unieke look wil. Maar wat is een visgraat laminaatvloer en wat moet je weten voor je hem installeert? In deze blogpost geven we je alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over de vraag of een visgraat laminaat vloer geschikt is voor jouw ruimte!

Wat is visgraat laminaat?

Visgraat laminaat is een type vloerbedekking dat bestaat uit rechthoekige tegels die in een visgraatmotief zijn gerangschikt. Het visgraatmotief ontstaat door de tegels te verschuiven, zodat ze een zigzag effect krijgen. Visgraat Laminaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, en kan worden gebruikt om zowel traditionele als eigentijdse looks te creëren.

Een korte geschiedenis van visgraat laminaat

Visgraat laminaat vloeren werden in het begin van de 20e eeuw uitgevonden door een Duits bedrijf. Het werd oorspronkelijk ontworpen voor gebruik in kantoorgebouwen en andere commerciële ruimtes. Visgraat laminaat werd echter al snel ook populair in woonhuizen. Vandaag de dag is visgraat laminaat een van de populairste vloertypes op de markt!

De voordelen van visgraat laminaat

Er zijn vele redenen om visgraat laminaat voor je ruimte te kiezen. Hier zijn er een paar 

  • Visgraat laminaat is zeer duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het ideaal is voor druk belopen ruimtes 
  • Het is ook krasvast en waterafstotend, waardoor het een goede keuze is voor huizen met huisdieren of kinderen 
  • Visgraat laminaat is gemakkelijk te installeren, en kan worden gedaan door een doe-het-zelver met het juiste gereedschap 
  • Het is ook zeer betaalbaar, waardoor het een geweldige optie is voor mensen met een budget

De nadelen van visgraat laminaat

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden voordat je visgraat laminaat installeert. Hier zijn er een paar 

  • Visgraat Laminaat kan glad zijn en is dus niet ideaal voor plaatsen waar veel gelopen wordt 
  • Het is ook niet zo comfortabel om op te lopen als andere vloerbedekkingen zoals tapijt of hardhout 
  • Visgraat laminaat kan ook na verloop van tijd slijtage vertonen het is dus misschien niet de beste keuze voor druk belopen ruimtes

Nu je alles weet over visgraat laminaat, kun je beslissen of het de juiste vloer voor je ruimte is. Het is altijd belangrijk om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Als je nog twijfelt is het altijd een goed idee om op het internet wat inspiratie op te doen of om aan professionals te vragen wat hun mening is over wat de goede keuze is voor jouw ruimte. 

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.