Video kan onderdeel zijn van jouw marketingstrategie. Dat is niet nieuw. Maar hoe zet je het in binnen jouw marketing aanpak? Video content wordt namelijk 10 keer vaker gedeeld, dan tekst of afbeeldingen. E-mails met video worden 19% meer geopend. En gemiddeld kijken we 16 uur per week naar video.

Bovendien geven mensen de voorkeur aan video content boven teksten en afbeeldingen. De informatie is interactief en blijft beter hangen. Maar hoe pak je dit nou goed aan? Wij leggen je het uit.

Beginnen met videomarketing

Een goede video heb je niet zomaar en is ook niet het doel op zich. Bepaal eerst je doelen. Start met de vraag; Wat wil je bereiken?

  • Jouw bedrijf promoten.
  • Een nieuwe app lanceren.
  • Omzet groei.
  • Conversie verhogen.

Genoeg doelen om uit te kiezen en allemaal valide doelen om te starten met een video campagne. De doelen kun je het beste bepalen aan de hand de buyers journey. Dit zijn de stappen die klant doorloopt van begin tot aankoop. Daarnaast moet je doelgroep goed kennen. Je moet weten voor wie je de content maakt, zodat je content kunt maken die aanspreekt. Denk daarna na over wat je wil vertellen en hoe dat aansluit op jouw doelgroep.

Wat voor soort content

Nu je weet wat je wilt vertellen en wie je wilt bereiken, is het tijd om na te denken over welke content je wilt maken. Maar vooral met welke content je dit kunt bereiken. Zo kun je onder andere kiezen uit; animaties, vlogs, educatieve video’s of employer branding video’s. Kies de juiste vorm voor de content.

Het maken van de video content

Het maken is natuurlijk het leukste. Maar bedenk wel dat video content maken niet zomaar gedaan is. Je kunt dit soms maar beter uitbesteden aan een expert. Wil je echt een gave video? Dan kun je het beste een expert inzetten.

Promoten maar

Nadat jouw video klaar is, kun je starten met promoten. Je kunt dit doen in vorm van adverteren of promoten via social media kanalen, maar je kunt ook kiezen voor SEO. Denk bij SEO goed na over de gekozen titel en description en zorg ervoor dat er ondertiteling is. Zo kan Google jouw video lezen en bepalen waar deze in de zoekresultaten moet komen. Zo ben ook nog een organisch vindbaar met een video!

Zet in ieder geval alles op alles om jouw video te verspreiden. Wie weet ga je viral. Maar onthoud bepaal je doelen goed, stem alles goed af op jouw doelgroep, zo weet je zeker dat je juiste vorm kiest.

 

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.