We worden er tegenwoordig mee overspoeld als het gaat om het voorkomen van besmetting. Toch moeten we allemaal bijdragen aan een goede gezondheid voor onszelf en onze naasten. 

In deze blog geven we een aantal tips die je kunt toepassen om jouw bijdrage te vergroten en gemakkelijk toe te passen.

Op straat afstand houden lijkt zo makkelijk. Toch gebeurt dit te weinig. Een manier om jezelf te herinneren aan het houden van voldoende afstand, is het bijvoorbeeld een optie om aantekeningen in je jaszak te stoppen. Iedere keer dat je iets uit je zak haalt, wordt je weer herinnerd aan het houden van afstand. Een andere opties is om een alarm op je telefoon te zetten. Iedere keer dat je alarm afgaat, wordt je weer herinnerd aan het feit dat je afstand moet bewaren. Wanneer het gaat om mondkapjes is het ook altijd goed om genoeg in je zak te doen. Daarnaast is het slim om ze standaard op tafel te leggen of daar waar bijvoorbeeld je sleutels liggen. Zodoende zul je het minder snel vergeten.

Auto

In de auto is het tevens handig om voldoende mondkapjes te leggen. Wanneer je met meerdere mensen in je auto zit, is het verstandig om ook ongebruikte mondkapjes klaar te leggen voor je medepassagiers, voor het geval zij deze zelf vergeten. 

Daarnaast is het ook verstandig om een Sterillium med aan boord te hebben. Iedere keer dat je uit je auto gaat, of erin, was je je handen even. Verder is het nooit verkeerd om te ventileren. Daarbij kun je simpelweg de ramen openzetten. Om  

Algemeen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Door zelf te zorgen voor een goede gezondheid zul je ook minder snel iemand anders besmetten. Belangrijk daarbij is bijvoorbeeld gezond eten en drinken. De meesten van ons weten het wel, maar voldoende groente en fruit is nu eenmaal belangrijk. Daarnaast moet je denken aan genoeg water maar ook aan voldoende slaap. Wanneer je deze combinatie goed toepast heb je een basis voor een goede gezondheid. Toch is het per persoon erg verschillend wat je precies nodig hebt aan voeding en slaap. Om een goed beeld te krijgen kun je dit het beste met je huisarts overleggen.

Tenslotte heb je nog beweging. Ook dit is er belangrijk als het gaat om een goede gezondheid. Wanneer je  geen sportschool tot je beschikking hebt, kun je ook lekker gaan hardlopen of fietsen. Dit levert je niet alleen een gezonde bijdrage op fysiek vlak, maar ook mentaal.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.