Tegenwoordig hebben we te maken met hoge gasprijzen. Daarnaast moeten we ons druk maken om het milieu. Om deze redenen is het verstandig om na te denken over hoe je je huis zo warm mogelijk kunt houden, zonder maximal te stoken.

In deze blog geven we een aantal tips waar je aan kunt denken om het aangenaam te houden voor jezelf, het milieu en je portemonnee.

Isolatie

Het klinkt je vast bekend, maar het klopt ook gewoon. Isolatie is een belangrijk onderdeel wanneer het gaat om het besparen van warmte in huis.

Natuurlijk is het niet gezegd dat je de muren en deuren moet verdubbelen qua dikte, dit is simpelweg niet mogelijk. Wel zijn er genoeg simpele trucjes om je huis beter te isoleren met kleine trucjes. Vergeet ten eerste geen ramen en deuren als het gaat om tochten. Een beetje ventilatie is wel belangrijk, maar dat is iets anders dan tocht. Om het minimaliseren van de tocht vorming te optimaliseren, kun je kiezen voor zogenaamde tochstrips. Dit zijn eenvoudige product ben welke je kunt bevestiging op het gedeelte waar je tocht plaatsvindt.

Vuur

Het klinkt misschien ouderwets, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die vuur steken in huis om het warmer te maken. Daarbij zet een haard natuurlijk nog meer zoden aan de dijk, maar daar moet je het geld en de ruimte voor hebben. Om het haalbaar te maken voor iedereen adviseren we in deze blog om te beginnen met een aantal kaarsjes. vanzelfsprekend is het uiterst belangrijk dat je daarbij denkt aan de veiligheid. Wanneer je kleine kinderen hebt of dieren is dit wellicht toch geen goede optie. Wanneer je het zelf lastig vind om te onthouden wanneer het vuur uit moet, dan kun je eventueel een wekkertje zetten voor je naar bed gaat welke jou er aan herinnert, Zodoende kun je geniet van deze natuurlijke warmtebron zonder dat dit voor gevaarlijke situaties zorgt.

Textiel

Hierbij kun je natuurlijk denken aan een lekkere warme trui of een warm vest. Wanneer je de verwarming een graadje lager zet en in plaats daarvan een trui aantrekt, is dit misschien even wennen. Wanneer je hier aan gewend bent zul je het misschien alleen maar meer waarderen. Verder kun je natuurlijk kiezen voor een normale outfit, maar een lekker kleedje neerleggen. Wanneer je in bed of op de bank kruipt, kun je je zelf hier lekker mee verwarmen. Desondanks kun je genieten van een frisse ademhaling, aangezien de verwarming op laag staat. Om het geheel te optimaliseren, kun je nog kiezen voor een wollen vloerkleed. Zodoende sta je op met lekkere warme voeten en kun je deze warm houden. Tenslotte zijn artikelen als deze er in allerlei kleuren kleuren en designs. Want het oog wil natuurlijk ook wat.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.