Het is tegenwoordig lastig in te schatten wat je wel en wat je nog niet moet regelen voor je feest of evenement Toch zijn er alsnog veel dingen al wel mogelijk.

En daarnaast geldt natuurlijk; de weg er naar toe is soms net zo mooi.

Wanneer je het liever toch even uitstelt kun je je vasthouden aan de gedachte dat je iets moois in het vooruitzicht hebt. In deze blog bespreken we wat bijvoorbeeld wel, en wat er nog niet kan.

Voorbereidingen

Dit is natuurlijk logisch voor ieder feest, maar vaak is dit iets wat we uitstellen tot het laatste moment. Zelfs wanneer je weet dat het feest nog een tijd op zich moeten laten wachten, kun je vaak al beginnen met het voorbereiden van jouw evenement.

Denk bijvoorbeeld aan de locatie. Belangrijk daarbij is dat je nagaat waar jij en je genodigden vandaan moeten komen. Ben je bijvoorbeeld van plan te gaan trouwen en woon je in de buurt van leiden? Zoek dan op Trouwlocaties Leiden, en waar je vast een bruid of bruidegom. Ditzelfdde geldt natuurlijk voor de caterung. Wat voor eten en drinken houdt je van, hoe zal dit in de smaak vallen bij je publiek, en welke kosten gaan ermee gepaard. Wanneer je dit weet kun je een vergelijkend onderzoek doen. Wie heeft e=de beste kwaliteit voor de beste prijs? Zeker in tijden van contactp beperkende maatregelen zullen ook ondernemers het waarderen als ze reserveringen voor in de verdere toekomst in het vooruitzicht hebben.

Thema

Wanneer je een bepaald thema wilt hanteren, bedenk dat wat je zoal belangrijk vind. Als je de kledij belangrijk vindt, zoek dan vast winkels waar je de kledij voordelig kunt kopen. Zo kun  je niet alleen jezelf maar eventueel ook je gasten (ver) vooraf tippen om vast eens te kijken.

Op deze manier kun je ook je genodigden laten genieten van een bepaalde voorpret.

Als je het vooral belangrijk vind dat de inrichting en decoratie aansluit bij een bepaald thema, verdiep je dan in de tijd en kosten die het vergt om dit te realiseren. Tevens heb je voor sommige specifieke items een langere levertijd. In die zin kan het helemaal geen kwaad om op tijd te beginnen.

Nog even niet

Natuurlijk blijven er altijd een aantal dingen over die je pas beter op het laatste moment kunt regelen. Denk daarbij aan het inkopen van de versproducten of bijvoorbeeld het spik en span schoonmaken van de desbetreffende locatie. Tevens is het handig om ook andere voorzieningen als bijvoorbeeld overnachtingsmogelijkheden voor gasten pas later te regelen. Je weet immers vaak pas op het laatst wie er echt komen.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.