Inmiddels heeft meer dan 50% van de Nederlanders een creditcard, maar contant geld en pinpas worden nog steeds vaker gebruikt dan creditcards. In 2015 werd slechts 0,5% van de transacties gedaan met een creditcard; 49,5% werd in contanten betaald. 50% van de aankopen werd gedaan met een pinpas. Als je de voordelen van een creditcard vergelijkt met die van een debetkaart, komt de creditcard als beste uit de bus, en het is een raadsel waarom we hem niet allemaal gebruiken om aankopen te doen. Met een goedkope creditcard kun je net zo vaak en veilig jouw aankoop doen. In het eerste jaar krijg je hem zelfs gratis bij een leuke creditcard actie.

Creditcard wordt geaccepteerd in het buitenland 

De creditcard is een algemeen aanvaarde vorm van betaling, waardoor het ideaal is voor gebruik tijdens reizen naar het buitenland, of het nu voor vrije tijd, zaken of beide is. Een creditcard wordt overal geaccepteerd als je nou naar winkels, restaurants, hotels, geldautomaten of bepaalde bedrijven zou gaan. Neem dus altijd je creditcards en betaalpassen mee op vakantie. Contant geld of een pinpas hebben niet de voordelen van een creditcard, die overal wordt geaccepteerd. Denk aan zaken als het maken van hotelreserveringen en het betalen van een borg bij het huren van een woning of auto. De mogelijkheid om geld te reserveren op een creditcard maakt het ook nuttig. Een typische debetkaart zou dit niet toelaten. Wereldwijd werken creditcards op dezelfde manier, zolang je maar het Visa of Mastercard logo ziet staan. 

Makkelijk geld pinnen

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een creditcard om geld op te nemen, is de beschikbaarheid: Bij elke geldautomaat met het Visa- of Mastercard-logo kun je overal ter wereld geld opnemen met je creditcard. Een creditcard blijft doorgaans bruikbaar tijdens een bankfaillissement en wordt over het algemeen beter herkend bij geldautomaten in het buitenland dan de meeste debetkaarten. Met een creditcard kun je vaak grotere bedragen opnemen dan met een pinpas. Als je op vakantie gaat kan het zijn dat je jouw pinpas thuis vergeet of dat het juist niet wordt geaccepteerd dus een creditcard komt goed van pas. In deze omstandigheden kun je het beste een creditcard gebruiken om geld op te nemen.

Veilig shoppen 

De creditcard is de beste optie voor online transacties. Spullen kopen op internationale webshops kan best handig zijn met een creditcard. Wanneer je het logo van je creditcard ziet, vaak Visa of Mastercard, kunt je een aankoop doen met jouw creditcard. Overal, in elk land en in elke online winkel werken Visa en Mastercard op dezelfde manier. Het vaak gebruiken van een creditcard heeft extra voordelen bij het online winkelen. Je krijgt je geld terug als de bestelling beschadigd is of niet aankomt. Dit geldt ook voor frauduleuze of onjuiste afschrijvingen. Door de mogelijkheid om een transactie aan te vechten en de leveringsgaranties zijn online betalingen daardoor nog veiliger. 

 

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.