Elk jaar verhuizen ongeveer 20.000 tot 30.000 bedrijven. Een zakelijke verhuizing vereist een zorgvuldige planning en kost vaak veel tijd en moeite. Sommige bedrijven kiezen ervoor om de verhuizing zelf uit te voeren met behulp van hun medewerkers, terwijl andere er de voorkeur aan geven zo min mogelijk met de verhuizing te maken te hebben en alles liever uitbesteden aan een professional. Het blijkt dat het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf niet veel duurder is dan het zelf doen. Doordat je niet beschikt over het juiste materiaal en minder sjouw krachten hebt verspil je vaak veel meer tijd. 

Verhuizing van het personeel 

Men vergeet vaak om in de planning ook aan te geven dat werknemers ook mee moeten verhuizen met het bedrijf. Het zijn de werknemers die bepalen of de verhuizing van het bedrijf een succes wordt. Het is daarom van cruciaal belang om een ieder met name de werknemers goed te informeren. Wetende dat heel veel mensen het draaiboek of planning niet grondig zullen lezen is het in dit geval niet voldoende. In dit geval zouden korte presentaties kunnen helpen zodat een ieder op een lijn zit. Dit gaat helpen zodat iedereen weet wat zijn of haar taken zijn en geen verhuisdozen of andere belangrijke dingen op het bureau laat liggen. 

Inventariseren en inpakken

Inventarisatie is misschien wel het meest ondergewaardeerde aspect van de verhuizing. Het is meer dan alleen kijken naar wat je hebt. Want niet alles hoeft mee te gaan en voor de dingen die wel meegaan, moet je bedenken hoe je ze gaat vervoeren. Inventarisatie omvat niet alleen je inventaris, maar bijvoorbeeld ook de reis. Je  kunt beginnen met inpakken voor een zakelijke verhuizing zodra je een inventaris hebt opgesteld van wat je mee moet nemen. Ook dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het is van cruciaal belang om zo efficiënt mogelijk in te pakken om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Dit bespaart ruimte en zorgt ervoor dat je vrij kunt bewegen. 

Verzekering afsluiten

Verzekeringen kunnen een grote last zijn voor elke overdracht, met name een zakelijke verhuizing. De meeste mensen denken simpelweg aan inventarisverzekering, maar was het maar zo simpel. Het verzekeren van inventaris wordt bij bedrijfsverhuizingen vaak bemoeilijkt. Hoewel de bedragen en rente hoger zijn, mag het productieproces niet worden stilgelegd vanwege opgelopen schade tijdens de verhuizing. Elke verhuizing brengt risico’s met zich mee.. In het beste geval kan er schade ontstaan aan bureaus, vloeren en wanden. Wat als iets dat minder gemakkelijk te vervangen is zo beschadigd raakt dat het niet meer gebruikt kan worden? Dan komt je productieproces in gevaar.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.