De werving van medewerkers omvat verschillende processen. De personeelsafdeling moet de sollicitaties filteren om de beste kandidaat te vinden die past bij de vereisten van het bedrijf. Voor sommige bedrijven kan het vinden van een competente kandidaat een ontmoedigende en uitdagende taak zijn. Om de werknemer met de ideale kwalificatie in dienst te nemen, moet de personeelsmanager een employment screening uitvoeren. Het doel van het screeningsproces is om de achtergrond van de werknemer te controleren. De manager moet de opleidings- en arbeidsachtergrond controleren. Deze antecedentenonderzoek is belangrijk omdat het verband houdt met de geloofwaardigheid van het bedrijf. De competente kandidaat is van invloed op de toekomstige beslissing van het bedrijf. Zo kan de manager de kandidaat in de juiste positie plaatsen om de werking van je bedrijf te ondersteunen. Hier zijn de belangrijkste toepassingen van het uitvoeren van het screeningsproces voor werkgelegenheid.

Zorg voor de integriteit van de werknemer

Een van de doelen van een pre employment screening is om ervoor te zorgen dat de kandidaat een hoge integriteit heeft. Integriteit is essentieel op een werkplek, omdat het de morele en arbeidsethos van de werknemer vertegenwoordigt. Het beoordelen van de integriteit van de medewerker is dus cruciaal in het wervingsproces. De integriteit kan worden bepaald door de eerlijkheid bij het presenteren van het cv. De personeelsmanager moet dus controleren of alle informatie in het cv correct is. Dit beoordelingsproces is bedoeld om valse informatie in het cv te voorkomen, waaronder academische certificaten. De personeelsmanager moet ook het professionele certificaat, de opleidingsachtergrond en de identiteitskaart controleren. De kandidaat die niet integer is, heeft nadelige gevolgen voor je bedrijf. Het is dus beter om de sollicitant meteen af ​​te wijzen als bekend is dat hij/zij niet integer is.

Controleer het trackrecord

Wanneer je een arbeids screening uitvoert, kun je opdoen hebben van het trackrecord van de kandidaat. Je moet hun staat van dienst verifiëren om er zeker van te zijn dat wat ze in het cv presenteren, geldig is. Er zijn verschillende manieren om de waarheid te controleren. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde informatie opvragen bij de voormalig personeelsverantwoordelijke. De belangrijkste aspecten die je moet verifiëren, zijn de functie, de status van het dienstverband en de werkperiode. Verder moet je ook vragen naar het functioneren van de kandidaat in de vorige baan. Je kunt vragen naar zijn prestatie of slechte staat van dienst. Een ander doel van deze verificatie is om te controleren of de kandidaat valse referenties opgeeft in het cv.

Detecteer een slecht record

Deze employment screening heeft als doel de slechte staat van dienst van de kandidaat op te sporen. De informatie van het vorige bedrijf dat de kandidaat heeft aangenomen, kan je vertellen over de slechte records in de werkprestaties. Daarnaast moet je ook het strafblad van de kandidaat controleren. Je moet bijvoorbeeld te weten komen over intimidatie, geweld, drugs en andere zaken die de kandidaat in het verleden heeft gedaan. Je kunt deze informatie vinden via het politieregister of de rechtbank. Wanneer je de achtergrond screening goed uitvoert, kun je de juiste kandidaat voor een bepaalde functie in je bedrijf aannemen. Vervolgens kan het screeningsproces ook het personeelsverloop verminderen dat wordt veroorzaakt door slechte aanwerving. Het screeningsproces van medewerkers kan de veiligheid op de werkvloer vergroten.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.