Een werkende printer, die ene map met documentatie. Er kan van alles zijn wat je niet bij de hand hebt wanneer je werkt als digital nomad, terwijl je dit wel nodig had.

Erg lastig wanneer je net die klant aan de lijn hebt die je vraagt even terug te kijken naar de situatie van 2 jaar geleden. Natuurlijk gaat er tegenwoordig steeds meer digitaal. Wanneer je volledig bent gedigitaliseerd, hoef je je wat dit betreft vaak minder druk te maken. Wel blijft er natuurlijk nog een belangrijk aspect over: een goede internetverbinding.

Het is in die zin belangrijk om voor jezelf na te gaan welke voorzieningen jij voor jouw specifieke job nodig hebt, om jezelf daar goed in te kunnen voorzien.

Weg is weg

Dit is natuurlijk een groot nadeel van iets wat je op papier hebt staan. Wanneer je het kwijt bent, ben je het ook echt kwijt. Natuurlijk kan dit net zo goed wanneer je digitaal werkt, maar vaak is er sprake van automatische back ups. Wanneer je het zeker wilt weten, is het verstandig om na te gaan in hoeverre jouw apparatuur je van back ups voorziet. Wanneer je echt save wilt zitten kun je bepaalde apps of software installeren die extra backups voor je realiseert. Daarnaast is het aan te raden backups altijd online op te slaan als backup. Je hebt immers weinig aan een backup in je digitale documenten, wanneer je je laptop verliest.

Milieu

Een voordeel is dat we veel minder papier gebruiken. Ten opzichte van vroeger scheelt dit aanzienlijk. Toch is het niet zo dat data waar we nu alles op bewerken en opslaan, het milieu niet belast. Waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat ook digitale informatie opgeslagen moet worden op een fysiek punt. We noemen dit datacenters. Aangezien deze centres veel stroom en andere capaciteit kosten, is ook hier het milieu net volledig bespaard. Toch gaan datacenters ook met de tijd mee. Wanneer je zoekt op internet, zul je zien dat veel datacenters werken aan milieuvriendelijke(re) oplossingen. Ook kun je hierdoor zelf keuzes maken wanneer het gaat om bijvoorbeeld het kiezen van een bepaald datacenter voor jouw website.

Contact

Hoe meer we digitaliseren, hoe minder persoonlijk contact we hebben. Dit kun je stellen in het algemeen. Wanneer je je volgende mailtje stuurt, kun je natuurlijk ook eens overwegen om het eens anders te doen. Voer eens een ouderwets telefoongesprek of nog beter; ga eens bij elkaar langs. Zelfs wanneer je werkt vanaf een andere locatie dan je huis is dit mogelijk. Wanneer je je bijvoorbeeld bevindt in de buurt van Eindhoven en het eens persoonlijk wilt maken, zoek dan op vergaderlocaties Eindhoven. Zodoende zul je zien dat er toch een groot verschil is wat toevoegingen levert die er anders niet zijn. Die toevoeging heet persoonlijk contact.

 

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.