De fiets is een van de meest favoriete vervoersmiddelen. Dit tweewielige voertuig kan je helpen om gemakkelijk van de ene plaats naar de andere te vervoeren. Soms wil je misschien een fietstocht maken in de bergen of andere verre bestemmingen. Je moet de fiets dus op je auto vervoeren met behulp van een Pro User fietsendrager. Een fietsendrager of een fietsendrager is een handig hulpmiddel om één of meerdere fietsen in de auto te vervoeren. De fietsendrager is verkrijgbaar in verschillende bevestigingssystemen. Je kunt bijvoorbeeld een dakmontage, kofferbak montage of trekhaakmontage systeem gebruiken. Je moet rekening houden met het type fiets en auto om de juiste fietsendrager te kiezen. Daarnaast moet je letten op de gebruiksfrequentie, het aantal fietsen dat je gaat vervoeren en de compatibiliteit van het voertuig. Hier volgt een korte uitleg over elk type fietsendrager dat je moet kennen.

Kofferbak fietsendrager

Deze fietsendrager kan het meest betaalbare reksysteem zijn. Er zijn veel merken die kofferbak dragers op de markt brengen, zoals Thule fietsendragers. Dit rek wordt op de achterkant van de kofferbak gemonteerd. Hij is voorzien van spanbanden om je fiets vast te zetten. Deze bagagedrager heeft ook houders en armen om de fiets op zijn plaats te houden. Deze fietsendragers zijn ideaal voor recreatieve fietsers. Je kunt dit rek ook in verschillende soorten auto’s gebruiken. Dit rek is draagbaar en lichtgewicht. Je kunt het dus opbergen wanneer je het niet gebruikt door te demonteren. Helaas heeft deze fietsendrager een beperkt laadvermogen. Je kunt maar twee of drie fietsen vervoeren. Bovendien is de veiligheid van de fiets afhankelijk van de riemen. Als je de riemen niet goed vastmaakt, kan je fiets verschuiven tijdens het rijden.

Op trekhaak gemonteerde fietsendrager

Deze fietsendrager wordt als de duurste beschouwd. Deze is echter aan te raden als je je fiets vaak met je auto vervoert. Een trekhaakdrager kan worden gebruikt om drie of meer fietsen te vervoeren. Je kunt zelfs vijf fietsen vervoeren. Deze fietsendrager is er in verschillende uitvoeringen. Je kunt bijvoorbeeld de hangende wieg stijl of de platform stijl selecteren. Deze fietsendrager is eenvoudig te installeren en is ook sterker en steviger dan het bagagerek. Daarnaast is deze fietsendrager tevens voorzien van sloten om je fietsen vast te zetten.

Dakmontage fietsendrager

Zoals de naam al aangeeft, wordt een dakdrager op het dak van het voertuig geïnstalleerd. Deze fietsendrager is veelzijdig inzetbaar en ideaal voor fietsliefhebbers. Sommige soorten voertuigen zijn uitgerust met bevestigingspunten en rails om de fietsendrager te installeren. Als je auto het bevestigingspunt niet heeft, kun je deze fietsendrager instellen op basis van de specificatie van de fabrikant. Dakdrager is verkrijgbaar in verschillende montagesystemen. Het kan dus in veel voertuigtypen worden geïnstalleerd. Tevens is deze fietsendrager voorzien van diverse sluitsystemen. Helaas maakt het plaatsen van de fietsen op het dak moeilijk om de fiets op te tillen en te bereiken. Bovendien zijn dakdragers vrij moeilijk te demonteren als het niet in gebruik is.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.