De meeste ondernemers zien een aankoop of offerte als een keiharde conversie, maar er zijn meer Kpi’s waarop je kunt aansturen. Een team dat zich richt op conversie optimalisatie zal verder kijken dan alleen dit soort conversies. Er zijn meer conversiepunten die je kunt pakken op een website. Om zo uiteindelijk meer rendement te behalen uit jouw website.

 

Maar wat is een conversie en welke punten zijn er eigenlijk? In dit artikel gaan we in op een aantal conversiepunten op de website, waarmee jij verder aan de slag kunt.

Conversie 1; een aankoop

De meest voor de hand liggende conversie is natuurlijk een aankoop in de webshop. Je investeert hierin met name als ondernemer. Je wilt jouw geld terug verdienen met de producten die je verkoopt.

 

Maar maak deze conversie eens interessanter door te kijken naar de gemiddelde orderwaarde. Verhoog deze juist eens door een upsell te doen. Je kunt bijvoorbeeld op productpagina’s andere/extra/vergelijkbare producten aanbevelen, maar ook bij de check-out is dit nog mogelijk. Overweeg ook het gebruik van gepersonaliseerde berichten om zo de drempel tot meer aankopen te verlagen.

 

Ga hierbij ook te werk met a/b testen. Je kunt zo zien welke vorm van upselling het beste werkt. Daarnaast kun je ook testen met de personalisatie die jij toevoegt. Dit kan zowel met de kwalitatieve, als de kwantitatieve data.

Conversie 2; de nieuwsbrief

Niet elke websitebezoeker wil een aankoop doen. Ze zijn nog in de onderzoekende fase. Maar ze staan misschien wel open om zich aan te melden voor jouw nieuwsbrief. Probeer daarom jouw bezoekers te verleiden tot een inschrijving van een nieuwsbrief. Zet de nieuwsbrief in om jouw publiek op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen binnen jouw bedrijf en maak ze blij met kortingen.

 

Je kunt de bezoeker triggeren om zich aan te melden door een eenmalige kortingscode of met exclusieve content aan te bieden bij een inschrijving van de nieuwsbrief. Maar ook bij een bezoeker die wel een aankoop doet, kun je nog steeds diegene laten inschrijven voor de nieuwsbrief.

Conversie 3; Downloaden van een whitepaper of brochure

Geef extra informatie aan jouw bezoeker dankzij een whitepaper of brochure. Dit kun je aanbieden als een download op de website. Je kunt in een brochure bijvoorbeeld alle producten overzichtelijk aanbieden bij een klant. Zo kunnen ze alle informatie rustig doornemen. Het is zeker geen direct aankoop, maar wel een lead voor de toekomst waarvan jij informatie hebt. Dit kan zeker meer waard zijn, dan je denkt. Want deze informatie is waardevol.

Conversie 4; een contact formulier

Het versturen van een contactformulier is ook een conversie. Wanneer je meer contactaanvragen krijgt, dan zegt dit zeker iets over de betrokkenheid van jouw bezoekers. Daarnaast vertelt het ook iets over hoe geïnteresseerd de bezoeker is. Ook is hieruit op te maken of de bezoekers die binnenkrijgt kwalitatief zijn.

 

Zorg ervoor dat jouw contactformulier slim is. Je wilt de bezoekers geen overbodige informatie laten invullen. Geef duidelijk aan welke velden verplicht zijn en wat de verwachte invoer is. Zo verloopt het invullen van een contactformulier soepel en ervaart de bezoeker dit ook als fijn.

Kijk verder dan een aankoop

Wanneer jij klaar bent om de volgende stap te zetten, kijk dan verder dan alleen de aankoop. Zo optimaliseer jij jouw website op alle niveaus. Bovendien verkrijg je waardevolle informatie over jouw bezoekers. Zet jouw online marketing vervolgens slim in met de informatie die jij hebt gekregen vanuit de conversie optimalisaties.

 

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.