De vele bedrijfstakken met verschillende afdelingen kunnen er wel eens voor zorgen dat de communicatie te wensen over laten. Om deze kwaliteit te verbeteren, kan er professionele narrowcasting gebruikt worden. Dit houdt in dat er via beeldschermen op een visueel aantrekkelijke manier een boodschap wordt overgebracht.

Aantrekkelijk je beeldscherm visualiseren

 

Professionele narrowcasting zorgt ervoor dat je bepaalde groepen op een bepaalde manier beïnvloed, door ze bijvoorbeeld met een boodschap actief te krijgen of juist informatie door te geven. Op deze manier wordt de interne communicatie van een bedrijf verbeterd, zodat het welzijn van het bedrijf gewaarborgd wordt. Op die manier kunnen werknemers beter presteren en weten zij ook waar ze aan toe zijn.

Bij het gebruiken van professionele narrowcasting is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan het visuele gedeelte van het beeldscherm. De informatie die op het beeldscherm staat moet namelijk goed worden overgebracht op degenen die het zien. Als je een afdeling op de hoogte wilt houden van een update, is het soms handiger om niet te veel tekst te gebruiken en meer van visuele elementen gebruik maakt.

Door bijvoorbeeld praktische zaken te visualiseren, komt de boodschap beter binnen voor werknemers. Daarnaast is het handig om de tekst overzichtelijk te houden, door gestructureerd de boodschap neer te zetten.

Software intern en extern gebruiken

 

Om een boodschap zowel intern als extern uit te dragen, kan je digital signage software gebruiken. Dit is een systeem dat gebruik maakt van digitale beeldschermen, die op een specifieke doelgroep is afgestemd. Denk bijvoorbeeld aan de grote reclameborden die op extern niveau gebruikt worden om klanten te bereiken.

Digital signage software kan ook binnen een bedrijf gebruikt worden om een boodschap over te brengen. Zo’n bericht is als het ware een digitaal krantenartikel die de werknemers op de hoogte stelt van een belangrijke ontwikkeling. Op die manier zorgt een digital signage software systeem ervoor dat iedereen betrokken raakt bij het bedrijf.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.